Odoo integreert met bestaande systemen

Het beste alternatief voor de traditionele ERP-systemen.  
Veelal kent het bewerkstelligen van een soortgelijk systeem een lange implementatietijd & zal het een flinke investering vergen. Afhankelijk van de aard en behoefte van een organisatie kan zeer snel een werkende bedrijfsomgeving worden samengesteld & worden opgezet. Odoo is bijvoorbeeld een ideale applicatie voor Start-ups, maar kan ook worden ingezet bij beursgenoteerde multinationals.   

Data schonen & migratie
Vaak is het wenselijk om gegevens uit oude systemen (adressen, e-mailadressen, namen, bedrijven) te importeren in het nieuwe Odoo systeem. De beoordeling van de bruikbaarheid van de gegevens in de huidige systemen en applicaties gebeurt in deze projectfase.

Er zijn meerdere manieren om bestaande gegevens te importeren. Het importeren van gegevens is in principe vrij eenvoudig. Het is soms echter noodzakelijk om de verouderde gegevens te ontdubbelen, aan te vullen of te corrigeren.

Ook kan het noodzakelijk zijn om de beschikbare data opnieuw te structureren of naar standaard uitwisselingsformaten zoals Excel, CSV, txt of XML om te zetten. Het doel van de data definitie en migratie fase is:
 
Odoo afbeelding en tekstblok

Stap 1
Bepalen welke huidige databronnen in gebruik zijn.

Stap 2
Definiëren welke gegevens geïmporteerd gaan worden.

Stap 3
Welke importformaten en methodiek we gaan voeren. 

 

Stap 4
Eventuele gegevens bewerking(en) die vereist zijn.

 

Uiteindelijk kunnen wij, na de 4 bovengenoemde stappen uitgevoerd te hebben, de huidige gegevens 'mappen' en deze in het nieuwe Odoo systeem toevoegen aan relevante velden. Tevens wordt er ook duidelijk of nieuwe velden dienen te worden aangemaakt. Het aantal werkdagen dat benodigd is voor de data analyse en de datamigratie verschilt van klant tot klant. De kwaliteit en de bruikbaarheid van de gegevens zelf blijft altijd een verantwoordelijkheid van de opdrachtgever.

Gestructureerd uw data migreren?   
Neem vandaag nog contact met ons op!

Contact

Zelf Odoo ontdekken & de gemakken ervaren?

Lees verder hoe je vrijblijvend toegang krijgt tot een gratis Odoo demo omgeving.

Back to Top Back to Top Back to Top Back to Top Back to Top Back to Top Back to Top Back to Top Back to Top Back to Top Back to Top Back to Top Back to Top Back to Top Back to Top Back to Top Back to Top